Τι συμβολίζει κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα

Τι συμβολίζει κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα

Τι συμβολίζει κάθε χρώμα στα τριαντάφυλλα

Κόκκινο: αγάπη και ρομαντισμός

Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι ένα από τα παγκόσμια σύμβολα αληθινής αγάπης και ρομαντικής διάθεσης. Εμφανίζονται επίσης καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας και σε διάφορους πολιτισμούς αποτελώντας και θρησκευτικό και πολιτικό σύμβολο. Δίνονται συχνά την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τις επετείους και άλλες ειδικές περιστάσεις για να εκφράσουν βαθιά ρομαντικά συναισθήματα. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα συνδέονται επίσης με το θάρρος και τον σεβασμό, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή επιλογή για στρατιωτικές και πολιτικές εκδηλώσεις. Τα κόκκινα τριαντάφυλλα είναι το κατεξοχήν σύμβολο της αγάπης και του πάθους οπότε είναι ιδανικά για να κάνετε ευτυχισμένη τη γυναίκα της ζωής σας.

Μπορντό : αγάπη , έρωτα

Αυτή η βαθιά κόκκινη απόχρωση παραπέμπει στην αγάπη και τον έρωτα αλλά το βαθύ της νόημα είναι άλλο. Αντιπροσωπεύει την ομορφιά του παραλήπτη και είναι το τέλειο τονωτικό αυτοπεποίθησης

Ροζ: αγάπη, ευγνωμοσύνη, εκτίμηση

Το ροζ είναι ένα χρώμα που σχετίζεται με τη χάρη και την κομψότητα, όπως και τη γλυκύτητα και τον ποιητικό ρομαντισμό. Τα σκούρα ροζ τριαντάφυλλα είναι σύμβολα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης και είναι ένας παραδοσιακός τρόπος να πει κανείς «ευχαριστώ». Τα τριαντάφυλλα σε απαλό ροζ χρώμα συνδέονται με την ευγένεια και το θαυμασμό και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να εκφράσουν τη συμπόνια. Ένα ανοιχτό ή  ανοιχτό ροζ  τριαντάφυλλο μεταφέρει χάρη, ευγένεια, χαρά και ευτυχία.

Ροδακινί: σεμνότητα , ευαισθησία , αγνότητα

Το ροδακινί χρώμα στα τριαντάφυλλα εκφράζει σεμνότητα. Το απαλό ροδακινί χρώμα είναι ενδεικτικό χαρακτηριστικό των ντροπαλών ανθρώπων και γι’ αυτό τον λόγο η σημασία του είναι η σεμνότητα, η ευαισθησία και η αγνότητα. Επίσης χρησιμοποιείται ως δείγμα επισφράγισης μια συμφωνίας.

Λευκό: αγνότητα , αθωότητα

Το λευκό σύμβολο της αγνότητας, αθωότητας, για να σημάνει το θαυμασμό σας με λεπτότητα καθαρότητας, τρυφερή αγάπη.

Κίτρινο: φιλία, χαρά, ανάρρωση

Διαχρονικά, το κίτρινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήλιο, γεγονός που κάνει τα κίτρινα τριαντάφυλλα το καλύτερο δώρο για να δώσετε χαρά σε κάποιον. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα στέλνουν το μήνυμα της ευγνωμοσύνης και της πλατωνικής αγάπης χωρίς το ρομαντικό περιεχόμενο και την υπόνοια των τριαντάφυλλων σε άλλο χρώμα. Επίσης, το κίτρινο αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό και την ευτυχία.

Απαλό μοβ: απόλαυση, μεγαλείο, κεραυνοβόλος έρωτας

Το απαλό μοβ χρώμα της λεβάντας σχετίζεται παραδοσιακά με τη μεγαλοσύνη και το μεγαλείο. Το μοβ χρώμα και οι βιολετί αποχρώσεις εκφράζουν γοητεία. Επίσης είναι το χρώμα που εκφράζει τον έρωτα με την πρώτη ματιά. Ο αποστολέας των μοβ τριαντάφυλλων θέλει συνήθως να εκφράσει πόσο γοητευμένος είναι με τον παραλήπτη και επειδή δεν μπορεί να εκφράσει τον ενθουσιασμό του με λόγια, στέλνει τριαντάφυλλα για να δείξει πως δεν μπορεί να αντισταθεί ούτε για λίγες ώρες στο αντικείμενο του πόθου του.

Πορτοκαλί: Θυμίζει τη φωτιά, απευθύνεται συνήθως σε επικίνδυνες καταστάσεις

Μήπως είστε ερωτευμένοι με τον καλύτερο σας φίλο; Τότε το πορτοκαλί τριαντάφυλλο είναι το κατάλληλο για εσάς. Επειδή σαν χρώμα μας θυμίζει τη φωτιά, απευθύνεται συνήθως σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως αυτές του έρωτα με έναν πολύ καλό φίλο. Το πορτοκαλί χρώμα ανακαλύφθηκε τον 20ο αιώνα όταν αναμείχθηκε κόκκινο με κίτρινο χρώμα. Έτσι εκφράζει κάτι πολύ φρέσκο, αλλά και ριψοκίνδυνο. Σε γενικές γραμμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ευχαριστώ, για να δώσετε συγχαρητήρια ή για να πείτε σ’αγαπώ με έναν πιο απλό και αυθόρμητο τρόπο.

Κίτρινο: φιλία, χαρά, ανάρρωση

Διαχρονικά, το κίτρινο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ήλιο, γεγονός που κάνει τα κίτρινα τριαντάφυλλα το καλύτερο δώρο για να δώσετε χαρά σε κάποιον. Τα κίτρινα τριαντάφυλλα στέλνουν το μήνυμα της ευγνωμοσύνης και της πλατωνικής αγάπης χωρίς το ρομαντικό περιεχόμενο και την υπόνοια των τριαντάφυλλων σε άλλο χρώμα. Επίσης, το κίτρινο αντιπροσωπεύει τον ενθουσιασμό και την ευτυχία.

Ουράνιο τόξο: διασκέδαση, φιλία και καλή ατμόσφαιρα

Aυτή είναι μια νέα μόδα που μας ήρθε πρόσφατα από την Ολλανδία.  Αν ψάχνετε για ένα δώρο που είναι φωτεινό, όμορφο και σίγουρο θα φέρει χαρά, τα τριαντάφυλλα ουράνιου τόξου είναι μια τέλεια επιλογή. Με το εντυπωσιακό και ζωντανό συνδυασμό χρωμάτων, είναι βέβαιο ότι θα βάλουν ένα στιγμιαίο χαμόγελο στο πρόσωπο όσων είναι αρκετά τυχεροί για να τα λάβουν

Μπλε: σύμβολο του μυστηρίου

Το μπλε τριαντάφυλλο είναι σύμβολο του μυστηρίου, της ανέφικτης αγάπης και του αδύνατου. Επειδή τα μπλε τριαντάφυλλα δεν υπάρχουν στη φύση, έχουν συνδεθεί με το ανέφικτο και το αδύνατο, καθιστώντας τα σύμβολο του ανεκπλήρωτου έρωτα ή της αδύνατης αγάπης.

Στη λογοτεχνία και την τέχνη, το μπλε τριαντάφυλλο χρησιμοποιείται συχνά ως σύμβολο του ανέφικτου. Μπορεί να αντιπροσωπεύει τη λαχτάρα για κάτι που είναι απλώς απρόσιτο ή την επιθυμία για κάτι που είναι πέρα από τα χέρια μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το μπλε τριαντάφυλλο μπορεί επίσης να αντιπροσωπεύει μια αίσθηση μυστηρίου ή γοητείας, καθώς είναι ένα λουλούδι που δεν εμφανίζεται φυσικά στη φύση.

Το μπλε τριαντάφυλλο μπορεί επίσης να είναι σύμβολο της μοναδικότητας και της ατομικότητας. Επειδή τα μπλε τριαντάφυλλα δεν απαντώνται στη φύση, θεωρούνται σπάνια και ξεχωριστά. Σε αυτό το πλαίσιο, το μπλε τριαντάφυλλο μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιον που είναι μοναδικός ή διαφορετικός από τον κανόνα.

Σε ορισμένους πολιτισμούς, το μπλε τριαντάφυλλο συνδέεται επίσης με το υπερφυσικό και το παραφυσικό. Λέγεται ότι έχει μαγικές ιδιότητες και ότι μπορεί να εκπληρώσει ευχές ή να φέρει καλή τύχη.

Συνολικά, ο συμβολισμός του μπλε τριαντάφυλλου είναι σύνθετος και πολύπλευρος και η σημασία του μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο χρησιμοποιείται.

Αφήστε μια απάντηση